Sivut

lauantai 23. kesäkuuta 2012

kutsumaton vieras

Tänään heräsin tavalla jolla en sitten tosiaan olisi uskonut herääväni.. Aamulla 12 aikoihin Tuuli soittaa ja kertoo puhelimessa, että Netta on varsonut ja varsa ei voi hyvin. Hätäännyin puhelusta kovin ja turhan panikoimisen takia en ihan heti selvinnyt tallille. Tallille kun pääsin voivat kuitenkin sekä tamma että varsa hyvin.

Varsa oli todella pieni, kuitenkin aika vankka rakenteinen eli ei mikään heiveröinen vaikka tosiaan syntyi n. 3 viikkoa etuajassa. Netalla olisi siis ollut laskettu aika 13.7. Pikkuinen oli todella väsynyt ja heti kun meni makuulle poni oli aivan kanttuvei. Ylös noustessaan kuitenkin oli aina pirteä sen ajan kun ylhäällä oli ja hetken päästä sitten taas nukuttiin. Jonkin ajan kuluttua pikkutamma jo otti juoksuaskelia ja niin hassulta kuin se kuulostaakin pikkuneiti liikkui suurimmaksi osaksi töltissä. Tamma sai nimekseen Katvelan hopea toffee.


 Hassulta tuntuu ajatella että meidän pikku Netalla on nyt varsa. Netu on aina ollut se meidän pieni vauva ja nyt neiti jo hoitaa hienosti omaa vauvaansa. Itse en henkisesti ollut vielä valmistautunut tähän, mutta pitääpi yrittää tottua ajatukseen että nyt on taas yksi uusi ihana varsa meidän tallilla :)


Varsan ihastelun jälkeen lähdettiin Roosan kanssa ratsastamaan. Roosa meni Tirrilla ja itse menin Flautalla jolla en koskaan aikaisemmin ollut mennyt. En yhtän tiennyt, että millainen Flauta olisi ratsastaessa. Luulin että neiti olisi hieman laiska ja tahmea, mutta veikkaus osui väärään kun poni olikin todella energinen ja melko malttamaton.


Aluksi ei meinannut mistään tulla mitään, ku poni vaan hösötti eteenpäin ja keskittyi kaikkeen muuhun paitsi ratsastajaan. Tein vähän ympyröitä jotta poni rupeisi vähän keskittymään. Aluksi töltissä poni vaan kaahotti täysiä kenttää ympäri, mutta suunnan kun vaihoin Flauta rupesi jo rauhottumaan ja kuuntelemaan. Töltissä tein vähän ympyröitä ja vaihtelin aika paljon suuntaa ja poni rupesi kulkemaan jo aika kivasti ja ei enää hösöttänyt vaan kulki rentona. Välillä otin vähän käyntiä ja tein ympyröitä ja muutamia väistöaskeleita ja otin taas tölttiä. Ponin laukka on tosi kiva ja laukasssa tein vähän ympyröitä. Toiseen suuntaan ei meinannut onnistua kun punki niin paljon sisäänpäin. Laukan jälkeen kulki tölttiä tosi kivasti. Lopuksi tein vähän ravissa ympyröitä ja meidän yhteistyö oli lopuksi jo aika hyvää:)


Kaiken kaikkiaan Flauta on tosi kiva vaikka vähän riiviö onkin. Jäykkähän se on mutta eiköhän se siitä pikkuhiljaa rupea vetreytymään.

2 kommenttia:

  1. Tuleeko tuosta pikkuisesta kuvia esim. seuraavaan posstaukseen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään jo tänään kuvia pikkusesta tähän postaukseen, eilen kone vaan sano sopparin irti joten ei tullut kuvien lisäilystä mitään :D

      Poista