Sivut

torstai 29. marraskuuta 2012

parit muuttujat tiistaina

Tiistaina mun oli tarkotus mennä Mátturilla tunnilla, mutta ponin hakiessani huomasin että toinen etukenkä puuttuu.. Noh eikun takasin tarhaan ja Suville soittoa. Sain sitten päättää että menenkö Jarlilla vai Léttirillä. Päädyin Jarliin koska en ollut pitkään aikaan sillä tunnilla mennyt. Noh eikö sitten tältäkin ponilta toinen etukenkä puuttunut.. Kävin sitten hakemassa Léttirin kunnes huomasin että Suvi oli laittanut viestiä että voisin mennä Askjallakin. Noh eikun Léttir pihalle ja Askjaa hakemaan.
Tunnilla tehtiin voltteja hitaamassa käynnissä ja sitten uralla reippaampaa käyntiä. Voltit sujui ihan hyvin. Tehtiin samaa sitten töltissä, meni ihan jees. Otettiin sitten käynnistä laukannostoja siten että tehtiin eka voltti pitkänsivun alkuun ja siitä laukannosto. Noh tuli muutama huonompi laukannosto, mutta tuli myös hyviä ja rauhallisia nostoja. Kiva oli pitkästä aikaa Askjan selkään nousta :)

Máttur sai eilen kengän takaisin ja tänään kävin sitten ponin liikuttamassa. Energiaa löytyi pojulta jonkun verran ja ei olisi millään malttanut kävellä ollenkaan. Tein käynnissä hetken aikaa isoa kahdeksikkoa ja välillä muutamia väistöjä siinä. Máttur rauhottui ja kulki sitten rennosti käynnissä ja otin sitten tölttiä. Tein töltissä vähän ympyröitä, vaihtelin useasti suuntaa ja vähän kahdeksikkoa tähänkin suuntaan. Töltti oli ajoittain vähän passitahtista ja välillä ravitahtista, mutta tuli tositosi kivoja pätkiä ihan puhdasta tölttiä! Otin molempiin suuntiin laukannostoja töltistä ja ne onnistui oikein kivasti. Laukkojen jälkeen rupes vähän jo ponia väsyttämään mutta tuli vielä kuitenkin tosikivaa tölttiä lopuks :) Otin vielä vähän käynti-ravi siirtymisiä.


Ja loppuun sellasta että tämä postaus on postaus numero 91 ja kohta siis lähestyy 100. Ajattelin tehdä sitten tosta postaus numero sadasta kysymyspostauksen joten pistelkääpä nyt kysymyksiä ahkerasti tulemaan!


7 kommenttia:

  1. kuulin että Matti-niminen musta issikka-ruuna on kuollut. Miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi nyt vain, mutta minun mielestä on epäkohteliasta tulla anonyymina kommentoimaan ja kysymään kuolleesta hevosesta. Asia hevosesta ei kuulu ulkopuolisille. Matti sitäpaitsi ei ole asunut meidän tallilla 4 vuoteen... Ja olen veran kaveri ja käydään samalla tallilla ja ollan hyviä kavereita !

      Poista
  2. Kauanko olet ratsastanut?
    Miksi juuri issikat ja askellajiratsastus?
    Millä muilla talleilla olet ratsastanut?
    Onko sinulla koskaan ollut hoitsua?
    Voitko tehdä videon (esim. ratsastuksista)?
    Voitko laitella vanhoja kuvia?
    Oletko hyvä koulussa?
    Mihin menet opiskelemaan/missä opiskelet/mihin ammattiin?
    Haluaisitko pitää hepat vain harrastuksena vai ammattina?
    Haluaisitko kilpailla jossain muussa kuin askellajiratsastuksessa?
    Paljon olet kisannut?
    Lempihevosesi?
    Lempiruokasi?
    Lempirotusi?
    Lempikuvasi (itse ottamasi)?
    Lempivuodenaika?
    Lempikouluaine?

    VastaaPoista
  3. en kysynyt Tuuli sinulta ja täähän oli kysymyspostaus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo mut jotai kunnioitusta kuitenkin, kiitos:)

      Poista
    2. Sulle anonyymi sellanen vastaus jo tähän että kuten Tuuli mainitsi Matti ei ole ollut tallillamme 4 vuoteen. En siis osaa sanoa kuolinsyytä, poni oli kuitenkin mahtava. Hänen muistoaan kunnioittaen </3

      Poista
  4. kiitos veralle vastauksesta ja Tuuli voi keskittyä omaan blogiinsa ;)

    VastaaPoista