Sivut

lauantai 22. kesäkuuta 2013

huippu juhannus!

Taas oon onnistunut laiskottelemaan blogin puolella, mutta olin viime viikon Rodoksella niin pistetään sen syyks. Nyt oon kuitenkin taas Suomessa ja arki jatkuu.

Tällä viikolla on kerinnyt tapahtua vaikka ja mitä! Jódis varsoi ihanan orivarsan Jóreykurin 18.6 ja Borgey varsoi maailman kauneimman tammavarsan Greifynjan 20.6 jonka syntymää olin itse mukana todistamassa.

Olimme juuri tyttöjen kanssa lähdössä ratsastamaan ja hetken ratsastettuamme huomasimme että Borgey menee makoilemaan. Heti sillon jo sanoin että kohta se varsoo mutta muut oli sitä mieltä että ei se varsoa aio. Noh, Borgey rupesi katselemaan masua ja yritti nousta makuulta, mutta palasi kuitenkin koko ajan takaisin makaamaan. Henna lähti tässä vaiheessa hakemaan Suvia paikalle. Suvi kun pääsi pellolle hän totesi että nyt siellä varsotaan. Käytiin äkkiä viemässä ponit pois ja mentiin katsomaan jos tarvittaisiin apua. Varsa kuitenkin syntyi hyvin, Suvi tosin joutui vähän auttamaan kun meinasi pikku Borgeyltä voimat loppua. Varsominen siis nähtiin ja varsan ensiaskeleet ♥
Meillä kävi ihan mieletön tuuri kun just osuttiin oikeeseen aikaan paikalle. En vieläkään oikein käsitä tätä.



Jäätiin sit kaikki Suvin luo yöks niin voitiin auttaa sitä iltatallissa ja tuntsareiden poishoidossa kun oli yömaasto.

Perjantai kului varsoja ihastellessa, heppojen ruokinnassa ja ratsastelussa. Sain mennä maailman parhaalla Sepellä vikan kerran kun se sunnuntaina lähtee toiselle tallille.

Tein käynnissä pitkään ympyrällä väistöjä ja pienempiä voltteja ympyrän sisään. Sepe väistää tosi hyvin, vähän liiankin hyvin, joten keskityin siihen että poni malttaa väistää vaan sen verran kun pyydetään. Tein yksittäisiä väistöaskelia ja aina välillä voltteja. Töltissäkin tein samaa ensin ympyrällä ja aina välillä jatkoin uraa pitkin. Tahti puhdistui vähän, mutta silti oli melko passitahtista. Laukkaa otin välillä toiselle pitkälle sivulle ja loppuun ympyröitä ravissa. Ravas tosi hyvin vaikka ravi ei vielä mikään hirmu hyvä ole :)


Illemmalla kävin vielä kentällä kattomassa kun Tuuli meni Hrökkvillä ja tehtiin myöhemmin Tuulin kanssa vielä iltatalli. Jäätiin sitten vielä toiseksi yöksi Suville.

Tänään on ollu aika lunkkipäivä. Tein yksin kaurat (hyvä mä) ja kävin ponit ruokkimassa. Päivä on kulunu aikalailla hengailessa ja päivän päätteeks tehtiin vielä iltatalli.

Mulla oli siis aivan mahti juhannus ja toivon mukaan monella teistäkin oli! Ps. ihastukaa ihanaan puhelinlaatuun

Jóreykur & Greifynja







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti