Sivut

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

kisojen suunnittelua ja pikkuponien hoitoa

Eilen taas tuttuun tapaan olin tunnilla, mutta sitä ennen kerkesin harjata Netun ja käyttää sitä pienellä kävelylenkillä ja tehdä hiukan temppuja. Nelly ja Henna tuli avukseni harjaamaan Cheriä, Simbaa ja Svaluria ja Cheri kyllä tiputtaa jo tosi hyvin karvaa. Kohta meillä on sitten kaksi kimoa ponia...
Eilen tosiaan tunnilla menin Ásilla. Ásilla en olekkaan pitkään aikaan tunnilla mennyt joten oli mukavaa vaihtelua mennä kyseisellä herralla, koska tykkään tästäkin ponista hirveästi.  Tunnilla tehtävänä oli kääntää lyhyen sivun keskeltä kentän poikki suoraa linjaa kohti kentän keskustaa ja hiukan puolivälin jälkeen oli tötteröt joiden väliin oli tarkotus pysäyttää. Koska kuljettiin kentän keskellä oli tärkeää että poni kulki hyvin ohjan ja pohkeen välissä, kun tosiaan ei ole sitä aitaa tuomassa turvaa. Tötteröiden jälkeen lähdettiin väistättämään takaisin kohti uraa ja väistettävä matka oli aika pitkä. Aluksi Ás kulki hiukan vinossa väistöissä ja oli hiukan liian paljon asettuneena sisäänpäin, mutta joka kierroksella rupesi poni menemään paremmin ja paremmin ja lopuksi tulikin jo tosi hyvin ja kehuja tulikin siitä miten poni väisti nätisti ja symmetrisesti. Pikkuhiljaa jätettiin väistöt pois ja mentiin pituussuunnassa radan poikki töltissä. Muuten mentiin rauhallisempaa tölttiä, mutta lyhyeltä sivulta kun käännyttiin suoralle otettiin suoralle lisäys töltissä. Aluksi Ás hyppi vähän laukalla mutta lopuksi meni jo siinä hiukan paremmin ja rupesi lisäämään ilman sitä hyppimistä. Lisätyn töltin treenaamista jatkettiin siten, että otettiin laukannosto, pitkä- ja lyhytsivu laukkaa ja siitä hidastettiin lisättyyn tölttiin. Poni rupesi jo hyvin kantamaan itseään ja meni todella hyvin.

Ás viime talvena
 Nyt kun tiet on sulia niin Nepulla pystyy ihan kunnolla ajamaan. Hirveä hinku olisi ostaa ponille uudet suitset, mutta kauhean kalliita ei viitsis ostaa. Pitäis myös ostaa itelleni uuet ratsihousut kun vanhoissa on polvessa reikä ja raippakin pitäisi ostaa. Toivonmukaan ainakin housut kerkeen ostamaan tässä lähiakoina koska näillä näkymin mut ja Óskarin voi bongata kuumasta kisoista 22 päivä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti