Sivut

tiistai 12. helmikuuta 2013

superpony

Maanantaina ratsastin Mátturin. Sain ohjeeksi tehdä paljon käyntijuttuja ja aika rauhakseen siis ponin kanssa mentiin. Tein paljon pysähdyksiä ja peruutuksia. Vaihtelin paljon että missä pysäytän ettei poni rupeaisi ennakoimaan, sekä aina välillä peruuteltiin enemmän välillä vähemmän ja välillä jätettiin kokonaa peruutus pois. Joka kulmaan tein voltin. Máttur toimi todella hyvin käynnissä. Oli sika pehmee ja vastaanottava ja toimi mega pienellä. Pysähdyksetkin onnistui melkein kokonaan pelkkää istuntaa käyttäen.
Tein näitä harjotuksia aika kauan molempiin suuntiin ja aina välillä otin sitten mukaan vähän väistöjä. Jäin aina välillä pääty-ympyrällä ja otin muutamia väistöaskelia. Koska poni oli niin hyvin kuulolla sujui väistötkin melkoisen hyvin! Toinen suunta on vielä aika vaikea, mutta kyllä se välillä myös tosi kivasti väisti siihen suuntaan.

Otin näitten käyntijuttujen jälkeen vielä tölttiä ja tein töltissä samantyyppisiä harjoituksia. Aina välillä pysähdys ja siitä peruutus. Máttur toimi ihan sika hyvin! Olin todella positiivisesti yllättynyt siitä miten kivasti se menikään ja miten nättejä pysähdyksiä se töltistäkin teki. Supervauva ♥ Lopuksi ravailtiin vielä muutama kierros molempaan suuntaan.

Maanantain ratsastuksesta jäi sekä haikea että iloinen fiilis. Oli ihanaa kun toimi taas yhteistyö aivan sika hyvin, mutta samalla harmittaa se että tietää sen loppuvan.. Voi murusta..  Mátturin omistaja rupeaa nyt sitten liikuttamaan ponia enemmän ja toivon mukaan kerkeän vauvelilla kuitenkin vielä jossain vaiheessa mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti