Sivut

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

voittajafiilis!

Mulla jatkuu tää pikkuponi putki. Eilen meni tunnilla pikku herra Trítilillä, tutummin Tirrillä. Tirrikin on siis todella pieni 4-käyntiruuna ja olin aivan varmasti huvittavan näky tuon pikkuponin kyydissä. Aluksi vähän kyllä epäilytti että miten poni menisi. Tirri nimittäin on aika ravivahva ja sen töltti on ravitahtinen joten ajattelin että en saisi sitä ollenkaan tölttäämään. Ravitahtinen töltti on ehkä mun suurin ongelma..

Aloittelimme tunnilla jakaantumalla kahdelle pääty ympyrälle ja siinä väistätettiin n. puolet ympyrästä. Tirri väisti tosi hyvin oikeeseen kierrokseen, mutta vasempaan vähän hösötti. Väisti siihenkin kuitenkin nätisti. Jatkettiin menemällä noin reilu puolet ympyrästä töltissä ja tehtiin taas käynnissä väistöjä loput ympyrästä. Tirrin töltin kanssa saa koko ajan tehdä töitä, jotta se pysyisi hyvänä. Ihme kyllä sain ponin heti kulkemaan hyvässä tahdissa tölttiä. Nyt kun kenttä on hyvässä kunnossa pystyy kunnolla ratsastamaan laukkaakin. Laukattiin jonkin aikaa ympyrällä ja vähän asettelin ponia laukassa ja poni laukkasikin aika kivasti. Välillä vaan tuli hiukan hutera olo koska poni on nin pieni ja kapea. Laukkojen jälkeen jatkettiin tölttiä uraa pitkin ja siinäkin poni meni tosi mukavasti tölttiä. Laukkaa otettiin viel lisää tekemällä ensin toiseen päätyyn pääty ympyrä jonka puolessa välissä nostettiin laukka, ja lyhyen sivun lopusta käännettiin uran sisäpuolella olevalle puomille laukassa. Tirri hidasti tosi hyvin laukasta suoraan tölttiin eikä raviin. Lopuksi vielä vähän tölttiä uraa pitkin.

Kyllä oli tunnin jälkeen paikat kipeänä ja huomasi että on oikeasti joutunut tekemään töitä. Olin myös tosi tyytyväinen siihen miten sain ponin tölttäämään koska kuten aijemmin jo mainitsin ravitahtiset hevoset ovat mulle oikeasti suuri ongelma. Kyllä meni vissiin myös aika hyvin Suvin mielestä, koska hän ehdotti että lähtisin kyseisellä ponilla joskus kisoihin :)






2 kommenttia: