Sivut

lauantai 1. syyskuuta 2012

mahtiponeja

Maanantai: Ensiksi käytiin Tuulin kanssa ratsastamassa. Tuuli meni ponillaan Hrökkvillä, ja minä menin Thrálla. Tein toisessa päädyssä neliö, siten että joka toisessa kulmassa väistätin etuosaa ja joka toisessa takaosaa. Poni oli mukavan reipas käynnissä ja väistötkin sujuivat hyvin. Molempiin suuntiin tehtyäni väistöjä aloin ravaamaan joka toisen sivun neliöstä. Yhdellä sivulla oli puomi jonka yli sitten mentiin ravissa. Tuota hetken jatkettuani rupesin ottamaan yhä pitempiä pätkiä ravissa, ja lopulta menin koko neliö ravissa. Keskityin tarkkaan siihen, että poni asettui kulmissa kunnolla. Neliöltä siirryin uralle ja siellä otin töltti-ravi siirtymisiä. Poni tölttäsi ja ravasi kivasti. Otin sitten laukkaa ja tein vähän ympyröitä laukassa, jonka jälkeen otin koko uraa pitkin tölttiä. Thrá oli tosi kiva! Lopuksi vielä vähän löysin ohjin rentoa ravia.

Thrá menikin sitten vielä maastotunnille joten poni sai jäädä sisään odottamaan tunnin alkua. Siinä sitten hoidettiin tuntihepat valmiiksi ja autettiin maastolaiset kyytiin ja lähdettiin uudelleen ratsastamaan. Tuuli meni Flóttilla, Nelly Askjalla ja minä Pinnalla. Pinna on siis Pinnin emä ja on lomaillut todella pitkään, mutta sitä ei kyllä ponista huomannut! Pinna tekee kaiken mitä pyytää ja kyseistä tammaa oli niin mukava ratsastaa että olisi tehnyt mieli sinne selkään jäädä! Pinnalla on vaan vielä vähän huono kunto joten en hirveän kauan ratsastanut. Kuhan tein käynnissä ympyröitä, vähän väistöjä ja peruutuksia ja pysähdyksiä. Pinnan töltti on jotain aivan ihanaa! Otin kaikki askellajit läpi ja voi että kun taas rakastuin tohon poniin! Aivan sika magee! Lopettelin sitten vähän ennen muita ja menin hoitamaan Pinnan pois ja hain Pinnin sen kanssa talliin syömään.

Myöhemmin käytiin vielä Tuulin kanssa viemässä Asi laitumelle ja haettiin Flauta ja Óskar pois sieltä.

Óskar♥
Tiistai: Käytiin Tuulin kanssa juoksuttamassa Hrökkvi ja ruokittiin poneja. Laitettiin poneja kuntoon ja autettiin tuntilaisia. Illalla mulla oli tunti ja menin tietysti Óskarilla. Tunnilla tehtiin molempiin päätyihin pääty-ympyrät ja pääty-ympyröiden sisään kaksi pienempää volttia, joilla otettiin väistöjä. Óskar käveli rennosti ja reippaasti ja volteilla väisti hyvin eikä punkenut poispäin. Saatoin välillä väistättää yli puolet voltista. Jonkin ajan päästä ruvettiin tekemään pääty-ympyröitä ja voltteja töltissä, ja jätettiin väistöt pois. Óskar tölttäs tosi kivasti. Aina välillä oli vaan vähän kiinni ohjalle, mutta sitäkin sain ratsastettua pois. Volteilla asetin kunnolla sisään ja poni rupesi tekemään voltteja hyvin eikä ns. kaatunut ohjalle. Laukkaa otettiin yksi kerrallaan ja Óskar laukkas hyvin, kulmissa piti vaan asettaa kunnolla että taipuisi vähän laukassakin. Lopuksi otettiin ravia ja poni oli jees.

Teen vielä oman postauksen keskiviikon tunnista ettei tästä yhdestä tulisi liian pitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti