Sivut

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

kiva poni Númi!

Tällä viikolla ei oo vauvaponin kanssa menny ihan putkeen kun lähistöllä on ollu aina jotain häiriötekijöitä kun oon ollu ratsastamassa. Maanantaina kentällä oli mun lisäks kaks ratsukkoo + Hrökkviä juoksutettiin. Máttur sit keskittyi aika lailla niihin enemmän kun sit itse työntekoon. Kenttäkin on just lanattu joten se on aika liukas.
Tiistaina kävin vähän pellolla ratsastamassa. Ei meinannut poni pysyä housuissaan kun se tajusi että Orka meni pellon toisella puolella. Noh ihan hyvä kuitenkin että poni tottuu kaiken maailman häiriöihin ja onhan se ihan ymmärrettävää että nuorukaista kiinnostaa kaikki nää erikoisuudet :)

Tiistaina tunnilla menin Númilla. Númi on aika uus tulos, se tuli n. kuukaus(?) sitten kahden muun hepan kanssa. Ponit tulivat Suville ylläpitoon ja tuntikäyttöön. Ponit on kerinnyt jo useita sydämmiä valloittaa ja itsekkin tykästyin aivan valtavasti Númin kun sitä sain kokeilla!
Tunnilla tehtiin loiva kiemura molemmille pitkille aivuille ensin käynnissä. Muuten mentiin reippaampaa ja pidempää käyntiä, mutta kiemuralla koottiin hevosia. Tästä kootusta käynnistä oli sitten helppo lähteä ottamaan tölttiin siirtymisiä. Töltti oli aluksi aika passitahtinen, mutta rupesi puhdistumaan ja parani loppua kohden. Otettiin myös töltistä raviin siirtymisiä ja mentiin kiemura kevyessä istunnassa ravissa. Hetken päästä jatkettiin koko uraa pitkin ravia kevyessä istunnassa. Lopuks otettiin laukan nostoja töltistä siten että tehtiin pitkän sivun alkuun voltti ja voltin lopusta nostettiin laukka. Loppuravit mentiin sit ihan keventäen.

Kuten jo mainitsin Númista tykkäsin ihan sikana! Se oli sika kiva ratsastaa ja sillä oli sika kivat ravi ja laukka! Ehdottomasti haluan ponilla joskus toistekkin mennä! :)

Tässä nää uutuudet, kuva on ihan sika huono kun lunta sato enemmänkun laki salli. Ponit vasemmalta lähtien Nótt, Númi ja Loftur.

1 kommentti:

  1. Haastoin sinut! :)

    http://rautias.blogspot.fi/p/blog-page_26.html

    VastaaPoista