Sivut

torstai 11. lokakuuta 2012

taas uus ponirakkaus

Tiistaina en kauheasti kerinnyt tehdä mitään erikoista kun olin vasta 5 aikaan tallilla kun pääsin 4 koulusta. Tunnilla menin Léttirillä jolla en ollut tosi pitkään aikaan mennyt. Tehtiin aluksi omaan tahtiin voltteja siten, että pysäytettiin ja siitä lähdettiin ratsastamaan suoraan volttia, otettiin voltilla vähän väistöjä ja väistätettiin erityisesti takapäätä ja sitten kun päästiin takaisin uralle pysähdyttiin taas. Yllätyin siitä miten herkkä Léttir olikaan. Jostain syystä muistin ponin olevan ihan erillainen, mutta yllätyin kyllä positiivisesti! Pysähdykset sujuivat hyvin, väistöissä takaosa oisi saanut ottaa hieman suuremman ristiaskeleen.
Jatekttiin jonkun aikaa tekemällä tuota samaa, mutta uralla mentiin tölttiä ja pysähdys tuli siis suoraan töltistä. Léttir pysähtyi tosi hyvin. Aluksi töltti oli vähän passitahtista, mutta kun otin pari napakkaa lisäystä ja olin itse rentona kyydissä puhdistui töltti nopeasti. Léttirin töltti oli sen jälkeen tosi huippu! Sitten jätettiin käynnit pois ja tehtiin vähän voltteja töltissä.
Hetken käveltyämme teimme niin että otettiin pitkät sivut laukassa, lyhyet sivut käynnissä mutta lyhyen sivun loppuun voltti ravissa ja siitä laukannosto. Laukasta-käyntiin hidastamiset sujuivat tosi hyvin ja olen erittäin ylpeä siitä ettei Léttir mennyt kumpaankaan suuntaan kertaakaan väärää laukkaa vaikka oikea laukka on sille tosi vaikee! Molempiin suuntiin otettiin vielä hetken aikaa kokouraa pitkin laukkaa ja sen jälkeen lisättyä tölttiä. Hyvin meni :) Kuulostaa tyhmältä miten mä joka ratsastustunnin jälkeen ylistän heppaa maasta taivaaseen mutta täytyy myöntää että rakastuin kyllä Léttiriin ihan totaalisesti♥ Kerrassaan aivan mahtava tapaus!

Tänään päivä kului siinä kun auteltiin Suvia ajamaan pellolle heinäpaalit, ruokittiin heppoi ja katoin muiden tyttöjen tuntia. Tänään myös tuli viikon vierailulle Oonan heppa Undri, joka on täällä meidän tallilla sen ajan kun Oonalla on syysloma:) Undri on aikaisemminkin asustanut Reykhestarissa.

Huomenna onkin taas heppakerho :)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan värinen hepo!

    Voisitko tehdä jonkun postauksen, missä esittelisit lyhyesti kaikki Reykhestarin hepat? Kuvien kanssa tietty! Jos et jaksa/halua, niin kerro edes monta niitä on?;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on hyvä idea! Täytyy varmaan tehdä muutamassa eri osassa kun hevosia on tällä hetkellä lähemmäs 40 :D

      Poista