Sivut

maanantai 21. toukokuuta 2012

Elämän pieniä ihmeitä

Lauantai aamuna kun me Tuulin kanssa tehtiin aamutallia huomattiin että Pinnalla on vahatipat. Pikavauhtia tehtiin aamutalli ja jätettiin Pinna yksin talliin. Käytiin tekemässä sille pikatolpista pieni tarha tallin pihaan,jossa se sai syödä heinää ja oleskella rauhassa. Randi Holaker oli tullut Islannista viikonlopun ajaksi Reykhestariin pitämään kurssia ja sen seurauksena tallilla kävi kauhea kuhina. Simballakin oli 1-vuotis synttärit ja Simbasta voisin tehdä vielä erikseen oman postauksen jossain vaiheessa!

Porukkaa ja hälinää riitti. Koko päivän ajan toivoimme että Pinna jaksaisi odottaa iltaan asti ja varsoisi vasta illalla rauhassa karsinassa. Päivä kului kurssia katsoessa. Iltatalli tehtiin ja mentiin sen jälkeen pajalle jossa me aina nukutaan.

Käytiin aina vähän väliä katsomassa Pinnaa ja poni oli ihan hermona karsinassa. Me Tuulin kanssa päätettiin hakea makuupussit ja mennä tallin nurkkaan mistä näkee Pinnan karsinaan, vahtimaan ponia. Kerettiin olla tallissa ehkä 15 minuuttia ja sitten Pinna rupesi menemään koko ajan makuulle ja sitten taas nousi ja pyöri hetken ja meni taas makuulle ja nousi ja sitä rataa. Sitten Pinna meni makuulle ja rupesi ponnistamaan. Heti kun tuli jo kalvoa näkyville soitettiin Suville joka lähti Randin kanssa tulemaan tallille. Pienen hetken päästä etujalat tulivat jo näkyville. Muutamat minuutitkin tuntuivat todella pitkiltä. Sitten tuli pää näkyville ja sitten hyvin äkkiä koko varsa tuli pihalle. Suvi ja Randi tulivat paikalle kun varsa oli juuri synytynyt. Synnytys oli nopea ja kesti vaan n.15 minuuttia. Sieltä sitten tuli maailman kaunein rautias läsipäinen orivarsa. Odotettiin pari tuntia ennenkuin mentiin nukkumaan kun piti odottaa että varsa nousisi ja rupeisi imemään. Nukkumaan mentiin siis joskus 1 aikoihin ja varsa syntyi n. 22.20.
Vastasyntynyt Pinni
Koskaan aijemmin en ole ollut katsomassa varsan syntymää ja tilanne oli hiukan pelottava koska emme Tuulin kanssa olisi tiennyt mitä pitäisi tehdä jos jotain menisi vikaan. Onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin ja olen todella kiitollinen siitä kun Suvi antoi meille näin hienon tilaisuuden olla "kätilöinä" Pinnan varsomisessa! Tuo oli jotain aivan uskomatonta ja varmasti yksi upeimmista hetkistä elämässäni ja tulen muistamaan tuon aina!

Pistän vielä vähän kuvia sunnuntailta kun Pinna ja Pinni olivat pihalla:) Pinni on siis yhdistelmästä Pinna♥Fengur!

Pinni frá Reykhestum ♥



Pinna ♥


6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Pinni on kyllä melkoinen komistus ♥ Sitä jaksaisi ihailla vaikka kuinka kauan :)

      Poista
  2. Kaunis varsa hienoista vanhemmista :) Onnittelut koko tallinväelle!

    VastaaPoista