Sivut

tiistai 1. toukokuuta 2012

uusia heppatuttavuuksia+jälleen hieno Óskar

Hyvää vappua kaikille! Vappuna on ollut ihan sika hyvä sää ja tallilla on kyllä tarennut! Lauantaina olin kuvaamassa tallityttöjen tuntia ja sunnuntaina olinkin ite kurssilla. Lauantaina saapuivat myös kaksi uutta yksitystä heppaa Mói ja Máttur.

Máttur
Mói
Riikka Räihä oli taas pitämässä kurssia ja olin siinä mukana Óskarin kanssa. Ensimmäisellä tunnilla aloiteltiin verryyttelemällä ravissa jonka jälkeen tehtiin ympyrällä väistöjä ulos ja sisäänpäin. Ympyrältä ulospäin poni väisti hyvin, mutta sisäänpäinväistöt olivat hiukan hankalempia. Ekalla tunnilla Óskar oli töltissä hiukan passitahtinen. Lopuksi Óskar ravasi hyvin, kun taas aluksi rikkoi silloin tällöin töltille.

Toisella tunnilla tehtiin sellaista väistökuvioa jossa käännyttiin lyhyen sivun alusta kohti kentän keskustaa josta väistätettiin ponit melkein toiselle pitkälle sivulle asti ja mentiin hetki suoraan ja väistätettiin ponit vastakkaiselle lyhyelle sivulle. Tölttiä otettiin ympyrällä ja hain puhdasta tölttiä tekemällä vähän temmon vaihteluita ympyrällä ja yksi hyvä keino oli tehdä pieni voltti ympyrän sisään ja nostaa sen jälkeen laukka ja laukata hetken ajan. Óskarin töltti puhdistui hiukan,mutta oli silti vähän passitahtinen. Lopuksi otettiin tölttiä uraa pitkin ja siinä Óskar otti sitten takaosan kunnolla alle ja töltti puhdistui saman tien! Óskar meni aivan super hyvin ja Riikaltakin tuli paljon kehuja! Oon kyllä nyt niin ylpeä Óssista♥

lahjakkaasti piirsin tän väistöjutun


Maanantaina lähettiin aamusta Suvin ja Tuulin kanssa Saijan luo kattelemaan niitten uusinta ponya, pientä ori varsaa joka syntyi lauantai yönä. Oli komea pieni vauva ja oli myös ihana nähdä pitkästä aikaa Saijan muita hevosia, varsinkin shettistamma Rapea jota minä ja Tuuli hoidettiin viime kesä. Saijalta kun lähdettiin käväsin kotona ennenkuin meidän tallille menin. Tallille kun selvisin me Tuulin kanssa puunattiin Svalur ja Flótti oikein hienoiks ja mä lähin kuvaamaan kun Suvi ja Tuuli irtojuoksutti ne. Illalla käytiin vielä Tuulin kanssa Thrálla ja Hrökkvillä käyntimaasto.



Straumur
Tjáning ja Rape
Saijan koira Pösö
Svalur ja takana Flótti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti