Sivut

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

kivoja ponyjä ♥

Sunnuntai: Koko päivä kului aikalailla kurssia katsomalla ja tallitöissä auttamalla. Me rohkeina Tuulin kanssa käytiin myös hautaamassa kaksi käärmettä jotka olivat tallin pihaan tullut, hyii.
Maanantai: Kuten yleensä maanantaisin ratsastan Thrálla ja tälläkin viikolla kävin kyseisen ponin liikuttamassa. Aloitin pujottelemalla tötteröitä joita oli pitkilläsivuilla uran sisäpuolella. Välillä tein tötteriden ympärille voltteja jotta poni taipuisi kunnolla ja välillä taas pujottelin väistättelemällä. Hain heti aluksi reipasta ja rentoa käyntiä, koska Thrá on helposti laiska ja vähän tahmea. Menin samaa pujottelukuviota töltissä ja aina sillon tällöin tein pieniä voltteja. Olimme Tuulin kanssa pistäneet tötteröt siten että kentällä pystyisi tekemään siksak kuviota tötteröiden välillä. Tein sitä töltissä jonkin verran ja aluksi Thrá vähän punki käännöksissä koska käännökset olivat aika jyrkkiä. Yleensä sorrun siihen että otan vain vähän laukkaa pitkillä sivuilla ja en sen koommin kunnolla ratsasta sitä, mutta tällä kertaa keskityin laukkaan kunnolla ja tein erikokoisia ympyröitä ja temmonvaihteluja laukassa. Laukkojen jälkeen töltti oli mielettömän hyvä! Poni kulki rentona ja irtonaisena tölttiä reippaammassakin temmossa. Lopuksi pujottelin vielä vähän ravissakin ja Thrá rupesi hakemaan alas ravissa. Mainio poni!

Tiistai: Tunnilla menin Jódisilla. Tehtävänä oli mennä kolmikaarista kiemurauraa. Jódis on yleensä aika hösö käynnissä, mutta tällä kertaa poni malttoi kulkea rentona ja rauhassa heti alusta pitäen. Pyrin ratsastamaan käännökset hyvin ja poni kulkikin tosi kivasti vaikka punki jonkin verran oikealle. Otettiin aluksi kiemurauralla vähän pysähdyksiä ja sen jälkeen hiukan kootumpaa käyntiä ajoittain. Töltissä Jódis oli aluksi vähän passitahtinen muttas tahtikin rupesi koko ajan paranemaan. Töltissä punki vähän enemmän oikealle mutta ratsastelin vähän voltteja ja väistöjä jotta oikea pohje menisi kunnolla läpi. Yleensä Jódis hösöttää aika paljon ravissa ja koska menimme kiemurauralla myös jonkin verran ravia olin varma ettei poni rvaisi kunnolla mutta ihme kyllä pystyin jo ravaamaan jonkin verran kiemuraurallakin. Jódis on vahvasti 5-käyntinen joten laukannostossa se ottaa helposti passin. Toiseen suuntaan laukat tuli vähän huonommin, mutta toiseen kierrokseen poni laukkasi tosi hyvin! Jódis on kyllä aivan huippu!


2 kommenttia:

  1. http://immylainen.blogspot.com/2012/05/46-haaste.html


    siellä olisi sulle haaste :)

    VastaaPoista
  2. Oi kun kiva! Pitääpi yrittää mahdollisimman nopeesti tehä toi! :)

    VastaaPoista